Ajuntament d'Arbeca
30 de setembre de 2020
max: 24°C
min: 9°C


Àrea de caça mida del text -a +a

Benvingut al nou punt d'informació de l'Àrea de Caça d'Arbeca ( L-10177 ).

Dins la pàgina web del nostre poble hem considerat que un espai important del mateix havia d'anar a donar amplia informació de la nostra Àrea de Caça:

L'espai practicable de caça és de 5834 hectàrees, al secà hi trobem 4118 ha. que són excel·lents per a la perdiu, el conill, la llebre, el tudó, i un cop entrat l'hivern i essent com és Arbeca, bressol de l'oliva arbequina, el tord, com a principals espècies per poder practicar aquesta l'activitat cinegètica. També es contempla l'aprofitament secundari del porc senglar.

L'Àrea de caça es complementa amb 1716 hectàrees de regadiu on a la mitja veda les principals espècies que hi trobem són les guatlles, les tórtores i els tudons.

Tanmateix, l'àrea privada de caça gaudeix d'un servei de manteniment, gestió i guarderia (a jornada completa) a disposició de tots els caçadors per a qualsevol dubte o suggeriment que li vulguin fer truqueu al 973160 008 ext. 37 en horari d'oficina.

En quan a la millora de l'hàbitat de les espècies cinegètiques cal destacar l'APC L-10.177 d'Arbeca disposa d'una xarxa de prop de 80 abeuradors de 80 litres distribuïts estratègicament pel secà i que per a la temporada 2012-2013, s'ha sembrat 17 ha. aprox. de conreu cinegètic (civada i blat) per tal de facilitar la cria de la perdiu i millorar l'alimentació en èpoques de més escassetat. Per la mitja veda es preveu sembrar 1 hectàrea de gira-sol cinegètic.

Per tal d'alleugerir la pressió de la caça en el període d'hivern  sobre les espècies autòctones es duran a terme diversos alliberaments de perdiu roja i faisans durant l'època de caça (novembre i desembre de 2012) segons preveu el Pla Tècnic de Gestió Cinegètica. També es farà repoblació de perdiu roja amb aclimatació prèvia durant l'estiu, tardor de 2012.

El caçador local de l'Àrea de caça d'Arbeca, no s'ha de preocupar de tramitar-se la llicència de caça, ni l'assegurança obligatòria, tot va inclòs al preu del tiquet, a més a més s'ofereix una assegurança voluntària i el carnet de soci federat, tot al mateix preu, que entre altres moltes avantatges permet participar en diferents recorreguts de caça a tota Catalunya, i participar en el sorteig de caça major pels que hi sigueu aficionats. 

Els caçadors interessats en caçar en l'APC L-10.177 d'Arbeca han d'adreçar una sol·licitud a l'ajuntament d'Arbeca (indicant nom, cognoms, NIF, direcció postal i  telèfon) per tal de formar part de la llista de caçadors interessats en caçar en l'APC L-10.177 d'Arbeca per a la temporada de caça 2012-13. Les sol·licituds es resoldran  d'abril a juny de 2012. Tant sols es cobriran les baixes de socis de la temporada anterior per tal d' establir un equilibri entre el nombre de caçadors, la superfície a caça i la densitat d'espècies.
Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits