Casal d'avis

L’Entitat del Casal d’Avis d’Arbeca, es va fundar l’any 1990 per poder afavorir a la gent gran del nostre poble i donar serveis i diverses activitats que es desenvolupen al llarg de tot l’any, per contribuir a fomentar costums i tradicions de sempre molt arraigades a la nostra terra i hereva dels nostres avantpassats.

La Junta Rectora del Casal, es elegida democràticament per votacions cada dos anys i en Assemblea Ordinària, constant de 14 membres desglossats de la següent manera:

President/a, sots President/a i en la Assemblea es dóna l’estat de comptes i les diverses activitats portades a terme en tot l’any, posant-les a l’aprovació dels socis assistents.

El casal és obert quasi bé tots els dies de l’any per la tarda, oferint xerrades, cursets variats, conferències, tallers de salut i de memòria per destacades personalitats polítiques mèdiques i socioculturals amb projecció de diapositives. Existeix un apartat dedicat a la gimnàstica envers a la gent gran. Viatges organitzats per trobades sardanístiques i culturals organitzades per la Generalitat i el Consell Comarcal de les Garrigues, oferint jornades com edicions literàries de Sant Jordi, recolzant i difonent la formació de les persones que tenen marcat interès per la prosa i la poesia.

En les instal·lacions del Casal estan integrats els serveis de consulta mèdica, que inclou la secció de podologia i assistència social. Tenim la premsa diària provincial, tel, sardanes i ball cada diumenge i festes més senyalades. Una secció de socis organitzen jocs de taula, cartes, bingo servei de cafeteria ofert per conserge/a.

Celebracions de festes, carnestoltes, premiant la participació en les disfresses i donant interessants premis. El ball es molt concorregut, celebrat desprès de l’àpat berenar-sopar.

Per pasqua es rifen 6 mones entre tots els socis del Casal.

Per Sant Joan, es la diada més emotiva i esperada ja que es fan els homenatges a tots els socis que compleixen 80 anys i que l’any 2003, es va complementar amb el reconeixement públic de tots els socis assistents a les parelles que celebraven els 50 anys de matrimoni, les noces d’or.

Després de degustar la tradicional coca de fruita i l’entrega dels regals a tots els homenatjats, recitació de poemes, ball etc...

La diada del 11 de Setembre, també comporta el berenar amb coca d’escalivada, begudes i finalitza amb un gran ball a la plaça.

Per Tots Sants, gaudim a dins del local, de la tradicional castanyada, panellets, amb un berenar-sopar i com a cloenda, també ball amb viu.

Nit del 24 de desembre, desprès de la missa del gall, es serveix xocolata calent amb melindros.

Per Sant Esteve, es reparteixen tarrons variats i neules.

Per Cap d’Any, festa compartida amb molts socis per gaudir d’un bon sopar, cava, raïms i un animat ball amb viu, per donar cloenda a un altre any.

Els membres del Consell Rector del Casal, han fet i han assistit a reunions i entrevistes amb diferents personalitats polítiques i socials per poder aconseguir la tant desitjada Residència Geriàtrica que és per nosaltres una de les màximes prioritats d’Arbeca.

Aquests són alguns dels objectius que la Junta ha portat a bon terme, amb la cooperació de diferents estaments i entitats locals. Cal remarcar, que estem oberts a qualsevol suggeriment que faciliti la millor convivència entre els socis i organismes del poble d’Arbeca.