Ajuntament d'Arbeca
23 de febrer de 2018
max: 12°C
min: -4°C


Notícies mida del text -a +a

A LES GARRIGUES SABEM LA RECEPTA: Campanya de recollida selectiva 22 de febrer de 2018
Des del Consell Comarcal de Les garrigues, s'ha iniciat una campany que s'anomena "A LES GARRIGUES SABEM LA RECEPTA"a per tal de fomentar el reciclatge, i la recollida selectiva, us en deixem un pessic perque us en feu a la idea.

A les Garrigues sabem la recepta

A les Garrigues Sabem la recepta 2

Les visites als Vilars creixen un 75% en els últims deu anys 21 de febrer de 2018

El jaciment ibèric d’Arbeca va rebre més de 7.000 visitants el 2017

Les dades recollides ens permeten també comprovar la procedència dels visitants. Amb percentatges de l’any 2016, els visitants de Lleida assolien el 32%, mentre que els procedents de la resta de Catalunya arribaven al 49%. Un 13% de visites van ser de ciutadans de la resta de l’Estat espanyol, mentre que els visitants estrangers tot just van arribar al 6%, amb presència (de major a menor nombre) de turistes procedents de França, Estats Units, Holanda, Alemanya, Argentina, Regne Unit, Andorra, Bèlgica, Romania, Xile i Singapur, entre altres.

Emili Junyent, un dels responsables del GIP-UdL i de les excavacions als Vilars, recorda que “l’any passat vam viure una disminució del treball de camp al jaciment, la qual cosa va comportar menys novetats i notícies en els mitjans”.

Junyent va destacar tanmateix que, “malgrat el lleuger retrocés respecte al 2016, les 7.060 visites de l’any passat confirmen la superació del descens de públic del 2014 i el 2015”. 32% DE VISITES DE LLEIDA El 32% de visites procedien de Lleida i de la resta de Catalunya va arribar un 49% de visitants el 2016

El Grup dInvestigació Prehistòrica de la UdL que dirigeix les excavacions als Vilars adverteix que bona part de l’èxit de visites es concentra en activitats puntuals a l’estiu (Tast Jazz, Nit de Foc, Cap de Setmana Ibèric), al considerar que la fortalesa ibèrica és “un jaciment a l’espera, al qual molt públic arriba gràcies al boca-orella o l’atzar; sense un equipament museogràfic in situ, tret dels cartells del recorregut de la visita; i que no compta amb una programació regular d’activitats específiques que es vagin renovant, capaç d’atreure diferents tipus de visitants potencials”.

Després de valorar la positiva tasca de difusió efectuada des de l’àmbit local, municipal i dels Amics de Vilars, lamenten “la falta de campanyes serioses de promoció” que provinguin de les


TALLER PER A LA REALITZACIÓ D'UN PLA D'EMPRESA 21 de febrer de 2018

Aquest taller estarà a càrrec de Salvador Pifarré. Tècnic del CEEILleida. Expert en creació d'empreses.
L'objectiu d'aquest taller es ajudar a la persona emprenedora a analitzar els conceptes claus per crear el seu negoci.

Es realitzarà al Centre d'Empreses Innovadores Borges (CEIBORGES), i es farà els dies 22 de febrer i 1 i 8 de març, de 2/4 de 4 a 2/4 de 8 de la tarda.

Les inscripcions son gratuïtes.

Si en voleu més informació o fer -ne la inscripció podeu trucar al telèfon 973 14 26 58. Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE
Així va ser el nostre Carnaval 20 de febrer de 2018
Aquest any el nostre Carnaval ja ha pujat de categoria. S'han presentat 7 carrosses espectaculars i 2 comparses molt divertides, amb més de 250 persones movent-se al ritme de la música.

La Rua va començar a la Plaça de la gasolinera i es va passejar entre confettis, caramels  música i danses pel centre de la vila fins a arribar a la Plaça Lluís Companys , on cada grup va fer la presentació dels seus temes mitjançant espectacles que van fer la delícia del públic assistent .

Les carrosses guanyadores  han estat:
Per l'espectacle que van oferir : EL REI LLEÓ
Pel treball realitzat: ASTA LEGO
Pel divertiment que ens van transferir: : LA MAR DE BÉ
Per l'originalitat del tema:VENIM D'EGIPTE.

El jurat d'aquesta edició ho va tenir molt complicat a l'hora de prendre decisions; la professionalitat i les ganes de passar-s'ho bé de totes les comparses va demanar un esforç considerable a les persones que  van haver d'elegir quines eren les millors. 

El CCM visita la fortalesa de Vilars 19 de febrer de 2018
El CLUB CLÀSSICS MOTOR de Lleida va fer una de les seves sortides culturals a la nostra Fortalesa.
Els Vilars va acollir una quarantena de vehicles clàssics d’aquesta associació.
El club va iniciar-se mitjançant un grup unit d’aficionats l’any 2002, amb la idea de gaudir dels clàssics, i créixer en l’afició gràcies a la unió i l’intercanvi de coneixements.
Arreu de Catalunya el Club compta amb més de 2000 socis, propietaris, tots ells , d’aquestes joies del motor.
La visita va ser guiada i participativa per part dels visitants, essent un goig de poder comptar amb tan bona gent i aprofitar per gaudir, també nosaltres, d’unes peces realment excepcionals.
FESTA DEL CARNAVAL 6 de febrer de 2018
Arbequins i arbequines ja hi tornem a ser...de nou són dies de Carnaval!!

Es prepara la festa de Carnaval, aneu acabant les carrosses, les comparses i totes les disfresses perquè són dies de disbauxa i de passar-ho bé!!

Els dies 17 i 18 de febrer celebrarem la festa de Carnaval....i ja ho diu la dita....PER CARNAVAL TOT VAL.

Aqui us posem la rua que faran les carrosses i les comparses, us podeu distribuir en tot el recorregut per tal de fer la ruta més divertida i sobretot per no pedre detall de les carrosses i les comparses:
A les 18:30h s'iniciarà la Rua a la Cooperativa (C. Santiago Russinyol) .Passarà pel C. de Lleida, C. Alcalde Mullerat, Av. dels Portals, C. Molí Vell, Pl. Generalitat, Pg. Enric Granados, C. de la Bassa, C. Pau Claris, Av. Belianes i acabarà a la Pl. Lluís Companys.

Us animem a tots i totes a seguir-los i a disfrutar al llarg de la rua!

Obriu el cartell adjunt per saber hores i activitats i guardeu-vos aquests dos dies per vosaltres!!!

TORNA 25 de gener de 2018

Aquest diumenge, 28 de gener a partir de les 10 del matí, la nostra Vila acollirà el XLIII CROS VILA D’ARBECA “ MEMORIAL RAMON BELLMUNT”, en el que comptarem amb la participació de més de 500 atletes en les diferents categories.

El Cros d'Arbeca, de llarga tradició, 43 anys sense interrupció, compta amb l'esforç conjunt de l'Ajuntament d'Arbeca, el Consell Esportiu de les Garrigues , l'Escola ALBIRKA i la seva AMPA i el Club Joventut Atlètica d'Arbeca. Aquestes entitats i els homes i dones que les conformen, fan possible que any rere any , Arbeca sigui el punt de trobada dels millors atletes de les nostres comarques

Aquest diumenge, doncs,  les Pistes seran el centre neuràlgic de la nostra vila amb ambient de festa compartit per tots els visitants que ens acompanyaran; per aquest motiu us convidem, un any més  a ser partícips actius d’aquest esdeveniment.

Us esperem a les Pistes!


PARLEM de CARNAVAL 15 de gener de 2018

La Comissió de Festes de l’Ajuntament posa a la disposició de tots els arbequins les bases per poder participar a la RUA de CARROSSES i COMPARSES de la propera festa de CARNAVAL , que Arbeca celebrarà el proper 17 de febrer.

Les trobareu a la web d’Arbeca, als diferents comerços de la vila i també podeu passar-les a recollir per la Biblioteca, on també podreu fer les inscripcions  fins al dia 9 de febrer.


Aquest any, i per incentivar als possibles participants, es considera que hi ha d'haver 4 premis,:  a la carrossa o comparsa més ORIGINA, a la més DIVERTIDA, a la millor ELABORADA i a la que ofereixi millor ESPECTACLE.

La proposta està servida... endavant!


CONCURS DE PESSEBRES NADAL 2017 8 de gener de 2018
El passat 7 de gener es va celebrar a la sala República l'entrega de premis del concurs de pessebres Nadal 2017.
Els membres del jurat foren:
Antonieta Canut
Esther Miret,
M. Josepa Reñe,
Ferran Moyà,
Pilar Elies,
Marc Ribera.

El jurat va fer constar que aquest any només hi ha hagut 4 famílies que s’han presentat al concurs, i en comparació amb l’any anterior hi ha hagut un descens notable, voldríem fer constar la necessitar de poder incentivar més i animar a les famílies i a la població en general que participin al concurs que és una activitat bonica, i que cal treballar per mantenir les tradicions.

 Pel que fa al concurs en volem valorar el treball de les famílies, la tasca que han fet, i sobretot felicitar a tots els participantspel seu esforç i per la seva “valentia” de presentar-se, que sàpiguen que no hi ha pessebres “lletjos”, sinó ben al contrari cadascun en té la seva escènica i la seva singularitat i aquest és el secret i el valor afegit del concurs, apreciar aquests petits detalls, l’esforç, la imaginació, la simplicitat, el treball, els materials, la originalitat i també la tradició, els personatges, els paratges que s’hi representen, es a dir, tot un el conjunt....captar l’esperit de cada pessebre.

La deliberació va ser renyida i va costar arribar a un veredicte, doncs tots els participants tenen uns pessebres fantàstics, també volem esmentar que, tot i que a les bases no ho posava, al haver-hi quatre famílies participants, el jurat junt amb l’aprovació de l’ajuntament, s’ha decidit donar premi a tots els participants, per tant tindrem un primer, un segon i un doble triple empat.

Esmentades aquestes observacions, iniciem l’entrega de premis: En tercera posició i per tant amb un doble empat trobem:

Família Culleré Pagès: en destaquem el material, els personatges eren clicks, la simplicitat i l’existència d’un infern roent i intens.

Família Miquel Argerich: en destaquem la tradició, un pessebre amb tots els personatges, ple de petits detalls amb animals, amb cascada, amb fonts, una escenografia molt ben muntada, i una posada en escena amb música de Nadal.

En segona posició, i per tant el segon classificat del pessebre, la Família Pau Pernau, un pessebre que va transportar als membres del jurat directament a la seva infància, en destaquem la sensació de calma amb el brotar de l’aigua de la font, la tradició, i la utilització de materials del territori, així com la seva olor de farigola, tot un conjunt de sensacions.

En primera posició, i per tant el primer classificat del concurs, la Família Sans Esqué, en destaquem la seva originalitat, doncs és un pessebre vertical, un pessebre construït damunt d’un banc de collir, i cada esglaó representa una escena, les escenes són tradicionals però la lectura del pessebre és vertical.

Aquí finalitza l’entrega del premis i agrairla participació, i esperonar a que l’any vinent n’hi hagi més, perquè cal treballar per no perdre les tradicions,són símbol d’identitat i fan festa i cultura.
Els PASTORETS tornen a Arbeca 2 de gener de 2018
Després de molts anys , els arbequins aquest passat dissabte, i dins del programa d'Activitats Nadalenques, organitzades per l'Ajuntament, hem pogut reviure una vegada més la tradicional obra teatral del Nadal "Els Pastorets".

TALIA produccions de Lleida , ens han presentat uns pastorets musicals amb molt de ritme i amb un infern i una terra amb ganes de gresca. L'obra amb una durada de més de dues hores, ha captivat al públic assistent. Més de 200 persones han omplert la Sala de l'Abadia i moltes d'elles han participat directament a l'obra, com actors convidats. Els nens han estat els protagonistes quedant captivats des d'un bon principi per la màgia d'uns personatges que han fet les delícies de moltes generacions.Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits