Ajuntament d'Arbeca
21 de juliol de 2017
max: 33°C
min: 19°C


Notícies mida del text -a +a

33a CAMPANYA D'ECAVACIONS A VILARS 17 de juliol de 2017
La 33a Campanya d'excavacions a la Fortalesa ha arribat a la seva fi amb moltes novetats i informació que caldrà estudiar amb detall, i noves preguntes que demanaran respostes.
 Un gran equip de voluntaris als quals estem molt agraïts pel seu esforç i dedicació les darreres 3 setmanes, han ficat el seu gra de sorra per ampliar els coneixements al voltant del nostre patrimoni únic. Moltes gràcies!!!

PROJECCIÓ DOCUMENTAL: CLOACAS DE INTERIOR 17 de juliol de 2017
Imatges de la projecció de "Las cloacas de interior" el passat divendres al Casal de la Gent Gran d'Arbeca, a qui juntament amb l'Ajuntament d'Arbeca volem manifestar el nostre agraïment per la seva col·laboració
HORARIS DE L'ESCOLA DE MÚSICA DE LES GARRIGUES CURS 2017-2018 11 de juliol de 2017
Benvolguts/des:

Adjuntem en aquesta informació els horaris de l'escola de música de les Garrigues.
ARBECA, AMB EL MULLA'T 10 de juliol de 2017
Durant tot el cap de setmana Arbeca ha organitzat diferents actuacions dins la campanya del Mulla't en favor de l'esclerosi múltiple.
Dissabte amb la projecció de la pel·licula "100 metres".
Diumenge, amb la paradeta d'objecte de la campanya i el tradional salt a la piscina de tots els banyistes.

Gràcies per col·laborar!!

NÚRIA TILLÓ, ES PENJA LA MEDALLA DE PLATA AL CAMPIONAT NACIONAL JUNIOR 10 de juliol de 2017
Amb un duel  propi de les millors finals, l'arbequina Núria Tilló, es va penjar la medalla de plata al campionat  nacional Junior d'atletisme.


Enhorabona campiona!!!
CURS: Atencio Domiciliària i dinamització comunitària de la gent gran 7 de juliol de 2017
Formació subvencionada: Curs d'atenció domiciliària i dinamització comunitària de gent gran
Durada:150 hores
calebdari: de 13 de setembre al 22 de novembre
Horari: dilluns, dimecres i divendres de 15:30 a 20:30.
VACANCES SEGURES 29 de juny de 2017
Aquest mes de juliol, molts començaran el seu període de vacances anuals; potser és quedin al territori, o  potser es desplacin pel món, en qualsevol cas cal tenir en compte certs aspectes per a la pròpia seguretat personal.

La Policia de la Generalitat de Catalunya, Mossos d'esquadra us dona els consells de seguretat següents amb la finalitat d'aconseguir que les vostres estades vacacionals sigui ben segures i agradables tant aquí a Catalunya , com en d'altres comunitats i països.

durant el viatge hi haurà moltes circumstàncies i llocs que caldrà tenir en compte, com ara : l'hotel, a la via pública, a la platja, en els llocs d'oci...

En el document adjunt podeu trobar informació que us pot ser de molta utilitat.

LA FORTALESA "CREIX" 27 de juny de 2017

El jaciment ibèric dels Vilars d’Arbeca va tornar a omplir-se aquest dilluns de vida amb l’inici de la 33a campanya d’excavacions i els 26 alumnes del curs teoricopràctic d’arqueologia Vilars 2017, que va obrir la Universitat d’Estiu de la UdL. Serà la primera vegada que els arqueòlegs treballaran extramurs.

Davant de la torre porta est de la fortalesa, hi podria haver un camp de sitges anterior a la fossa, construïda a l’inici del segle IV aC. Aquesta és una de les hipòtesis que intentaran corroborar els arqueòlegs de la UdL en el transcurs de la campanya, que acabarà el 14 de juliol. Per fer-ho, el Grup d’Investigació Prehistòrica (GIP) de la UdL analitzarà els terrenys extramurs a l’est de la fortalesa, en un espai delimitat per la muralla sobresortida i l’escarpa de la fossa.


Els arqueòlegs esperen trobar informació sobre el camp frisó, altres estructures avançades de defensa o un traçat inicial de la muralla i l’existència d’un camp de sitges que s’estendria almenys entre 20 i 30 metres cap a llevant. “La informació prèvia són els fons de sitja localitzats sota l’escarpa i el fons identificat sota la contraescarpa. Aquest hipotètic camp de sitges de Vilars 0-Vilars I, l’etapa inicial del poblat, hauria estat destruït per l’excavació de la fossa”, va explicar el catedràtic Emili Junyent. L’excavació en aquesta zona també pretén verificar “l’emplaçament lleugerament elevat sobre l’entorn de la fortalesa, avui no perceptible a causa dels treballs agrícoles”. Les excavacions se centraran també en dos zones més.

D’una banda, les cases situades a l’oest pertanyents a la fase més antiga de la fortificació, del segle VIII aC. De l’altra, l’anomenada placeta del fons, on ja es van posar al descobert una sèrie de forns. Treballaran en el forn més ben conservat, l’FR-1324, que va ser reutilitzat i refet en més d’una ocasió.
 

Les claus
  • Campanya. Es tracta de la campanya 33 d’excavacions al jaciment ibèric dels Vilars. El curs teoricopràctic d’arqueologia Vilars 2017 obre la 25a Universitat d’Estiu de la UdL.
  • Extramurs. La campanya se centrarà en els terrenys extramurs a l’est de la fortalesa, en un espai delimitat per la muralla de la torre i l’escarpa de la fossa construïda a l’inici del segle IV abans de Crist.
  • Altres zones. La campanya també estudiarà les cases de l’oest i l’anomenada placeta del fons.
  • Finançament. Les excavacions d’aquest any tancaran el pla quadriennal 2014-2017, subvencionat per la Generalitat, amb el suport de l’ajuntament d’Arbeca i dins del projecte homologat pel ministeri d’Economia, Ciència i Competitivitat.

La FLAMA del CANIGÓ torna a ser a Arbeca 26 de juny de 2017
Un any més la FLAMA del CANIGÓ arriba a Arbeca.

Amb motiu de l'arribada de l'estiu , el canvi de solstici i aprofitant la NIT de SANT JOAN, amb les seves connotacions màgiques , el Canigó torna a ser el bressol que omple Catalunya i tots els seu pobles amb el foc que cremarà durant tot l'any dins el cor dels catalans.

Arbeca reuneix els seus atletes, grans i petits i surt a buscar-la com cada any , per tal de renovar els propòsits d'unitat i germanor que caracteritza els homes i dones de Catalunya.

La Nit de Sant Joan, tant curta i tant esperada, aquest any després de molts i molts dies de calor sufocant ens ha portat , a l'hora que pertocava , la nostra esperada Marinada que ha fet possible gaudir d'unes hores de festa i descans. La Plaça del Toll ha estat el lloc on s'han desgranat tots els actes commemoratius d'aquest vespre d'estiu.

La Flama serà viva fins l'any vinent, en que ens tornarem a retrobar per renovar els vots de catalanitat. 
RECONEIXEMENT A LA TASCA REALITZADA PER EL GUARDA I TECNIC DE MEDI AMBIENT DE L'AJUNTAMENT D'ARBECA 23 de juny de 2017
Dimecres, 21 de juny, va tenir lloc a a la seu de la subdelegació del Govern a Lleida una jornada per tal de celebrar el dia de la Seguretat Privada.
Així doncs amb la presència d'un centenar de professionals del sector de la seguretat, dels  diferents cossos de seguretat, van rebre guardons i diplomes.
El sr Xavi Torres guarda i tècnica de Medi ambient de l'ajuntament d'Arbeca va rebre un diploma honorífic dins la categoria B de viglància de la seguretat.

A tot ells moltes felicitats i agraïr-los hi la feina ben feta!!Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits