Ajuntament d'Arbeca
27 de maig de 2020
max: 28°C
min: 14°C


Notícies mida del text -a +a

INFORMACIÓ FASE 1 DE DESCONFINAMENT 25 de maig de 2020
ENLLAÇ A TOTA LA INFORMACIÓ DE LA FASE 1 DE DESCONFINAMENT

ÉS OBLIGATORI L'ÚS DE MASCARETA 20 de maig de 2020
A partir de les 0.00 hores del 21 de maig, és obligatori l'ús de mascareta a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de, com a mínim, 2 metres.
DESCONFINAMENT FASE 1 17 de maig de 2020
 Arbeca, dins la regió sanitària de Lleida entra en fase 1 de desconfinament progressiu provocat per la Covid-19.

Continuem en estat d’alarma, així que preguem que seguiu mantenint les mesures de seguretat i prevenció recomanades per les autoritats sanitàries.

Precaució i responsabilitat!


COVID-19 AJUTS PER PAL·LIAR LA CRISI 11 de maig de 2020
Resum dels ajuts del Govern de la Generalitat de Catalunya en els àmbits de Consum, Treballadors, Economia personal i familiar, Habitatge i per Empreses i Autònoms
INICI FASE 0 DE DESCONFINAMENT 4 de maig de 2020

A partir d'avui 4 de maig, s’ha autoritzat la reobertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista (botigues) i de serveis professionals (reparacions, perruqueries i centres d’estètica, etcètera), inclosa la restauració i l’hostaleria, amb determinades condicions de seguretat.

Avui comencen a aplicar-se les noves mesures de la fase 0 de des confinament:
Mascareta obligatòria al transport públic.

Els bars i restaurants poden oferir menjar per emportar o portar-lo a domicili.

Les botigues i locals de serveis professionals de fins a 400m2 poden obrir i fer serveis, però sempre amb cita prèvia, amb estrictes mesures de seguretat i atenent un únic client per treballador. La distància entre clients ha de ser de 2 metres. Cal, a més, que tinguin un torn només per a gent gran, coincidint amb la franja corresponent en què surten al carrer.

Les compres només es poden fer dins del municipi, excepte si no s'hi ven el que es necessita.

Poden viatjar més de dues persones per vehicle sempre que usin mascareta, que sigui necessari i per als desplaçaments autoritzats.
Als lectors i lectores d'Aigua viva 4 de maig de 2020
Aigua viva és una publicació que va sorgir l'any 1991 per iniciativa de mossèn Anton Bru amb un equip de redacció que prepara l'edició de manera totalment voluntària i altruista. Fins el darrer número, el 117, publicat el passat mes d'abril, no ha estat mai interrompuda.

En el moment actual, dues circumstàncies fan inviable la seva continuïtat. La primera, és una qüestió econòmica. Segons se'ns ha comunicat, la Parròquia no pot assumir el cost de la seva impressió. La segona, és per raons de discrepància amb l’actual equip director de la Parròquia pel que fa els criteris dels continguts.

Així, doncs, donada la impossibilitat de seguir amb la seva publicació, agraïm als lectors i lectores la fidelitat i confiança durant aquests anys i també l'acompanyament en compartir l'esperit de comunitat.

Ho comuniquem els següents membres de l'equip de redacció:

Coordinadora: M. Teresa Quintana
M. Carme Llobera
Manel Morgades
Concepció Motlló
José M. Pallarès
M. Carme Sans

Arbeca, maig de 2020

INFORMACIÓ ACTUALITZADA COVID-19 27 d'abril de 2020
Informació facilitada pels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya.
Ajuts Socials, Comerç i consum, Cultura, Educació i universitats, Habitatge, Justícia, Mobilitat, Obertura d'establiments, Renda garantida de ciutadania, Salut, Tràmits i atenció ciutadana, Treball i empresa, Transport, Turisme, Violència masclista i Voluntariat.

Preguntes més freqüents sobre tots els temes relacionats amb el coronavirus

A partir de la iniciativa de comunicar diàriament la resposta a les preguntes més freqüents que va fer des del primer moment la Direcció General de Protecció Civil, s'ha creat aquest apartat per donar resposta a moltes preguntes sobre la situació d’emergència sobre el coronavirus. Les consultes que recollia aquest document estan incloses sobretot en els apartats Mobilitat i Obertura d'establiments.

A més de les consultes ja recollides per Protecció Civil, s'inclouen les consultes de Salut (l'àmbit en què se centra aquesta emergència) i més consultes d’altres temàtiques (ajuts socials, comerç i consum, educació i universitats, treball i empresa...).

Aquestes preguntes s'actualitzaran diàriament i hi trobaràs resposta a temes que et poden interessar. Per exemple, quins establiments estan oberts, si pots anar en cotxe, on has de renovar l'atur...

Les preguntes freqüents estan organitzades per temes. Pot ser que una pregunta estigui a més d'un tema.

 

Darrera actualització: 1 d'abril a les 08h


AJUDES GOBIERNO DE ESPAÑA 24 d'abril de 2020AJUTS DE LA GENERALITAT PER AUTÒNOMS 6 d'abril de 2020

AJUTS DE LA GENERALITAT PER AUTÒNOMS

Ajuts del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, destinats a persones treballadores en règim d’autònoms

Ajut de fins a 2.000€, amb l’objectiu de garantir un salari del mes de març de 950€

Limitat als autònoms com a persones físiques, donats d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) i que hagin vist suspesa la seva activitat arran del decret de l’estat d’alarma

Per optar-hi cal que el resultat econòmic del mes de març del 2020 hagi estat inferior a 950€ i haver tingut una reducció mínima del 35% dels ingressos en relació al mes de març del 2019

La base imposable de la darrera declaració de la renda ha de ser igual o inferior a 25.000€

El termini de presentació de sol·licituds s’inicia avui dilluns 6 d’abril i s’estendrà fins a esgotar el crèdit pressupostari. S’ha de tramitar via telemàtica, amb certificat digital. En cas de no disposar-ne, es podrà fer també amb l’idCAT Mòbil https://idcatmobil.seu.cat/

Les resolucions seran per ordre d’entrada, fins a esgotar la partida prevista de 7,5 milions/€

El tràmit no requereix adjuntar cap documentació justificativa d’ingressos ni despeses, només una declaració responsable

El termini màxim de resolució serà el 5 de juny, s’abonarà en un únic pagament. L’administració podrà requerir documentació justificativa fins al 31 de desembre del 2020

Lloc web del Departament de Treball per efectuar els tràmits:RESTRICCIONS ACTIVITATS LABORALS NO ESSENCIALS 30 de març de 2020

Preguntes sobre les restriccions a les activitats laborals no essencials per la COVID-19. Situació de permís retribuït recuperable.

A través del Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, el Govern espanyol ha establert que els treballadors i les treballadores estaran en situació de permís retribuït recuperable entre el 30 de març i el 9 d’abril, cosa que suposa que no han d’anar al seu centre de treball, amb les excepcions dels serveis essencials i altres especificades.
Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits