Ajuntament d'Arbeca
23 de maig de 2017
max: 31°C
min: 10°C


Notícies mida del text -a +a

ARBECA amb l'AMPA per l'ESCOLA 22 de maig de 2017
L'Associació de mares i Pares de l'escola Albirka d'Arbeca, va celebrar ahir, després de mots dies de preparació, una jornada per recaptar fons  amb els quals abordar millores en un dels edificis del col·legi , edificat fa  més de 60 anys i amb funcionament continuat durant tot aquest temps.

L'acte va ser tot un èxit de participació,  es va realitzar al recinte de les escoles i  va acollir a molta gent.  Grans  i petits  van participar de totes les activitats que les associacions i entitats del poble van fer per tal de col·laborar també amb aquest projecte.

Els diners recaudats es destinaran  a pintar l'edifici i a millorar-ne els tancaments de les finestres, ja que amb el pas dels anys es veuen molt deteriorats i amb filtracions d'aire.

L'AMPA es fa càrrec d'obres menors al centre, on la conselleria d'Educació ja ha realitzat reformes estructurals.
El pressupost  de totes les actuacions previstes creua  els 57.000 €.

L'AMPA agreix a les persones, associacions i entitats, el seu suport a la  jornada, sense el qual no haguéssim  assolit  un èxit  tant espectacular.

Premis a l’excel·lència de l’FP 18 de maig de 2017
La Llotja va acollir aquest dimarts a la nit, la primera edició de la Nit de l’FP de Lleida, que té per objectiu promoure aquests estudis i reconèixer la tasca de centres, alumnes i empresa.

Ensenyament va entregar setze distincions. El premi a la formació dual va recaure a Els Vilars d’Arbeca (àmbit empresarial)i a l’institut Caparrella (àmbit centres). ICG i l’Escola del Treball van rebre el premi a la transferència tecnològica i BonÀrea Agrupat-CAG i Ilerna, a la formació ocupacional. L’Escola d’Hoteleria de Lleida i Natural Optics van ser distingits amb el guardó a la projecció europea; l’Escola del Treball, a la qualitat i excel·lència; Ilerna, a l’orientació professionalitzadora; i l’Escola del Treball, a l’emprenedoria. L’institut Caparrella va ser guardonat per la seua participació en concursos i competicions,  i l’Associació Alba va rebre el guardó a la millor iniciativa per a la promoció de l’FP.
PRESENTACIÓ DE LA JUNTA LOCAL DE l'AECC 17 de maig de 2017
Ahir , a les dependències municipals del Casal de la Gent Gran, es va fer la presentació a Arbeca de la junta Local de l'AECC Catalunya contra el Càncer.

Josep Casals , Vicepresident de la junta Provincial , la Regidora de Benestar Social , Mireia Navés, i l'Alcalde d'Arbeca , Joan Simó , han presidit l'acte que ha comptat amb una nombrosa presència de públic.

La Psicòloga de l'AECC , Aïda Anglès ha  presentat les activitats i els serveis que ofereix aquesta entitat a les persones afectades i als seus familiars, des dels Caps de tota la província de Lleida.
Dos voluntaris d'aquesta Associació, l'Imma i el Xavier, han intervingut explicant les seves experiències fent una crida a totes les persones per que participin d'aquest projecte.

A partir d'ara , totes les persones que necessitin dels serveis d'aquesta entitat podran fer-ho a través dels membres de la Junta Local d'Arbeca.

Els membres són : Glòria Timoneda Tarròs; Montse Duch Clavé, Montse Prats Pons, Iolanda López Sans i Maite Tilló.

 

Els excursionistes 15 de maig de 2017
Amb la sortida organitzada per Amics de Vilars , hem pogut conèixer una mica més qui eren els nostres avantpassats , els Ibers,aquesta vegada colonitzadors i controladors dels territoris de la comarca del Montsiá, molt ben situats per poder controlar la terra i el mar..

Hem pujat fins a la Moleta del Remei, hem caminat pels seus carreres i hem comprovat que els seus habitants no es diferenciaven pas massa dels de la nostra fortalesa;
La Moleta té un punt diferencial del nostre jaciment , que és que està situat en una petita elevació a la que s'hi ha d'accedir per una pendent prou pronunciada, cosa que feia que fos  complicat arribar-hi ja que els potencials enemics eren detectats de molt lluny.
no obstant , aquest assentament va ser atacat i destruït per dues vegades i abandonat per tornar-se a habitar més tard.
Té una extensió habitable ,considerable en comparació amb la fortalesa de Vilars.

Serà que els excursionistes "venien d'Arbeca",  o que realment produïa aquesta sensació, però tots vam coincidir, com a bons entesos, que la nostra Fortalesa de Vilars fa molt i molt goig!

Ànims a l'Associació per continuar fen la tasca de donar a conèixer la nostra Fortalesa a través d'aquestes sortides per poder comparar temps, llocs, costums i maneres de viure dels nostres coetanis els pobladors ibers.

LA SARAGATADA 15 de maig de 2017
El porper diumenge 21 de maig l'AMPA de l'escola d'Arbeca organitza una festa ludico festiva per recaptar diners per arreglar l'escola, esteu tots convidats a la SARAGATADA.

A més el departament d'ensenyament explica les noves inversions que es duran a terme en aquesta escola durant l'estiu vinent, amb una inversio de 57.000€.
PRIMAVERA CULTURAL: TALLER DE SEGURETAT VIÀRIA 15 de maig de 2017
Divendres a la tarda i dins del marc de la primavera cultural es va duur a termeun taller de seguretat viària a càrrec de l'autoescola Nacional II.
en aquest taller dirigit a joves on es va parlar dels perills de les drogues, l'alcohol i lús del mòbil, es van utilitzar unes ulleres de realitat virtual, així els assisitents van poder simular a la pròpia pell l'efecte d'aquests elements en la conducció i la perillositat que comporten.

PROGRAMA INTEGRAL PER A JOVES 12 de maig de 2017
El Consell Comarcal de les Garrigues i el Servei d'ocupació de Catalunya (SOC), han iniciat un programa que rep el nom de PROGRAMA INTEGRAL.
Aquest  forma part de Garantia Juvenil, on l'objectiu es garantir que els joves menors de 30 anys puguin rebre una oferta d'ocupació, d'educació contínua o un període de pràctiques després d'acabar l'educació formal o quedar aturats.

La finalitat d'aquest programa integral  es oferir orientació , formació, pràctiques i adquisició d'experiències professionals a joves, per tal d'aconseguir una inserció laboral o el retorn al sistema educatiu.
Aquest programa va adreçat a joves entre els 18 i els 29 anys, amb poca o molta experiència laboral i amb o sense ESO.

Podeu aconseguir més informació via correu : programaintegral@garrigues.cat o al telèfon 973 14 34 47

PRIMAVERA CULTURAL: Les lesions esportives 10 de maig de 2017
Ahir va tenir lloc dins el marc de la primavera cultural un xerrada amb Fran Carrillo graduat en Ciencies de l'activitat Física i l'esport (CAFE), entrenador nacional de triatló i atletisme..
Va parlat dels diferents tipus de lesions (classificació), les causes que provoquen les lesions, com podem prevenir-les i com ens recuperem d'una lesió.
TORNEIG DE FUTBOL BABIES 8 de maig de 2017
Ahir diumenge més de 100 nens i nenes van participar activament al torneig de futbol de la categoria babies.
 Tot els nens i nenes van ser gran jugadors i van gaudir de les instal·lacions i de l'esport.

Gràcies per participar.

ARBEQUINS A LA CURSA MITJA MARATÓ I 10 KM DE TÀRREGA 8 de maig de 2017
Ahir diumenge tres arbequins del club ciclista d'Arbeca van particpar  a la cursa dels 10 km de Tàrrega.
Bea Miret va fer podium en la categoria de veterans femení.
Albert Felip premi a la meta volant de Vilagrassa.
Dani Bellart, molt bona particpació.

El Dani i l'Albert van ser 18 i 19 classificats en la general i en total 300 participants en la cursa de 10 kn 350 atletes van participar en la mitja marató.

A tots ells enhorabona.


Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits