Ajuntament d'Arbeca
26 de març de 2017
max: 18°C
min: 6°C


Notícies mida del text -a +a

App de les Borges per a l’Índia 23 de març de 2017
Un grup de 19 alumnes de l’assignatura d’Informàtica de 4t d’ESO de l’institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques ha posat en marxa un projecte tecnològic solidari, batejat com CATINDjove, per aconseguir que nens de nou a onze anys amb pocs recursos d’una escola del sud de l’Índia tinguin les mateixes oportunitats d’aprenentatge que ells. Per aconseguir-ho han dissenyat una aplicació per a mòbils i tauletes amb sistema Android i amb continguts que permeten adquirir de forma lúdica,
autònoma i en anglès coneixements de matemàtiques, socials, naturals i vocabulari. 
El nivell de les temàtiques s’ha decidit després de visitar els escolars de quatre escoles de les Borges Blanques, Vinaixa, Juneda i Arbeca. “El que volem és que els nens de l’Índia
tinguin els mateixos drets que nosaltres i puguin estudiar aquestes assignatures a través de la tecnologia”, explica Jordi Valero, estudiant i coordinador internacional de CATINDjove. Mentre ultimen els detalls de l’app, els alumnes han posat en
marxa la segona fase del projecte. I aquesta no és altra que donar-li difusió a través de la col·laboració amb ajuntaments, consell comarcal i supermercats per aconseguir punts de
recollida on la ciutadania pugui col·laborar amb la iniciativa
donant mòbils i tauletes que no utilitzin. Els estudiants hi instal·laran l’aplicació, que podrà utilitzar-se sense la necessitat de tenir connexió a internet perquè l’ONG Jal, que treballa en una de les zones amb més índex de pobresa de l’Índia, els enviï a l’escola destinatària del projecte solidari.
“Al final del curs, els nostres alumnes hauran adquirit tot el contingut curricular necessari, però l’hauran après d’una forma diferent”, explica Francesc Solans, professor d’aquesta assignatura de l’institut Josep Vallverdú.DIA MUNDIAL DE LA POESIA 22 de març de 2017
Ahir, 21 de març va celebrar-se a nivell mundial el Dia de la Poesia.
Arbeca , de fa 5 anys ens unim a aquesta celebració i aprofitem per donar el tret de sortida als actes de la PRIMAVERA CULTURAL, memorial Mn. Anton Bru.

Aquest any el marc de l'acte han estat les Escales dels Costers del Castell , on van reunir-s'hi unes 70 persones per gaudir de l'espai i de les veus que van interpretar 13 poemes d'autors catalans, des de J.V. Foix , Pere Quart, Miquel Martí i Pol fins a Joan Maragall.

Els lectors/recitadors dels grans poetes van ser diferents voluntaris que tingueren  la gosadia d'interpretar els sentiments dels autors, feina molt dura i per la que cal una sensibilitat especial. Els rapsodes van transmetre aquesta sensibilitat al públic assistent que van escoltar en silenci i respecte.

Durant tot l'acte es va respirar un ambient de repòs i tranquil·litat que no va ser interromput en cap moment pel transit rodat que normalment utilitza aquest via.

Gràcies a tots.

 

El Joventut Atlètica d’Arbeca destaca en el Campionat de Catalunya de cros escolar 21 de març de 2017
Els atletes  de la Joventut Atlètica d’Arbeca van destacar en el Campionat de Catalunya de cros escolar a Blanes.

Adjuntem la noticia de La MañanaTarradellas, de l’exili... a Arbeca 21 de març de 2017
Demà s’obren els actes de commemoració del 40 aniversari de la tornada del president, que va culminar amb l’històric “ja sóc aquí” del 23 d’octubre del 1977 . El líder polític va freqüentar les Garrigues des d’aleshores per la seua estreta relació amb el llavors diputat Josep Pau.EL MOMUMENT FAVORIT DELS CATALANS 2017 9 de març de 2017
La Revista DESCOBRIR CATALUNYA ha organitzat el concurs EL MONUMENT FAVORIT DELS CATALANS  per l'any 2017.
Hi ha la possibilitat de poder votar a la Fortalesa Els vilars d'Arbeca.

Us animem a votar els Vilars com a monument favorit d'aquest 2017!!


Podeu fer la votació a través d'aquest d'aquest enllaç:
El monument favorit dels catalans 2017

DIA MUNDIAL DE LA POESIA 7 de març de 2017
Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, el dimarts 21 de març, la Biblioteca l´Atlàntida organitza, un any més, una lectura al carrer de poemes, per aquest motiu necessitem 10 lectors que s´animin a llegir i vulguin participar en aquest acte.

Aquest any seran poemes i cançons  de Joan Maragall, Joan Salvat Papasseit,  Raimon, J.V.Foix, Miquel Marí i Pol, Joan Oliver, Pilar Cabot.Durant 30 minuts, els costers del nostre Castell , es vestiran amb UN NÚVOL DE POEMES, i veus i paraules s'enfilaran pit amunt per les dreceres del Turó.

Us animem a passar per la biblioteca a informar-vos i a donar un cop d´ull als poemes d’aquest any!
MÉS DE 300 ESPORTISTES A LA 5a TROBADA ESCOLAR DE RITMICA, ARBECA TAMBÉ HI ERA. 6 de març de 2017
Dissabte, es va celebrar a Bellpuig, la 5a trobada Escolar de Gimnàstica Ritmica, amb participants de diferents ecoles de las provincia Escola Teresa Berguedà d'Alguaire, Col·legi Episcopal de Lleida, Escola la Rosella de Roselló, Escola Rítmica Agramunt, Escola Albirka d'Arbeca (Gimnàs Nova Forma), Escola Pràctiques II de Lleida, Institut Lo Pla D'Urgell de Bellpuig i Escola Valeri Serra de Bellpuig.
Va ser un matí de competició i de demostracions afrupades en diferents categoris, babies, prebenjamí, benjamí, infantil i cadet.
Les classificacions de les gimnastes arbequines foren:
Categoria Cadet amb instrument de cercles segones classificades.
Categoria infantil, cinquenes classificades.
Categoria alevíquartes classificades
Categoria benjamí terceres classificades.
Categoria pre-benjamí, quartes classificades.
Categoria babies quartes classificades.

A totes elles, enhorabona,  felicitar-les per la feina benfeta, i ecnoratjar-les a continuar!!!

CONCURS ANAPRODE 6 de març de 2017
Els dies 3, 4 i 5 de març, es va realitzar el Concurs Nacional de Dansa de Anaprode, on hi coincideixen ballarines de tota Espanya, França i Andorra .

Les alumnes de Dansa d'Arbeca de la mà de Vicky Rodriguez. Van participar amb 7 coreografies, amb demostracions individuals, duos, trios i categoria grupal de dansa contempornània.

L'escola de dansa de Vicky Rodriguez va obtenir un segon premi de duo contemporani i 3  premis.

Han fet un treball fantàtic!!

Enhorabona!!

CELEBRACIÓ DEL CARNAVAL 6 de març de 2017
Dissabte Arbeca va celebrar el carnaval.
Entre rues i comparses 7 grups es van presentar als premis de carnaval, de tot tipus i manera, però el que no hi va faltar va ser la il·lusió, la disbauxa, i la diversió.
Els premis es van entregat a les 12:00 de la nit i les classificacions quedaren de la següent forma:
3.- Parxis
2.- Els Trols
1.- Ice Boom

Agraint la participació

EL GRUP DE COLÒNIES D'ARBECA OBRE INSCRIPCIONS 2 de març de 2017
El Grup de Colònies d'Arbeca, obre les inscripcions per gaudir un any més, d'un estiu ple d'emocions, vivències i diversió.
Us adjuntem l'enllaç perquè pugueu consultar la web del grup de colònies on hi ha tota la informació que cal saber.

Grup de Colònies Arbeca
Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits