Ajuntament d'Arbeca
26 de maig de 2018
max: 30°C
min: 14°C


Notícies mida del text -a +a

L'Art de menjar bé (a consciència) 25 de maig de 2018

L’Associació de Dones l’Olivera , va aconseguir una vegada més omplir la Sala Màrius Torres amb dones i homes que volien escoltar la Psicòloga i Coach de l’alimentació del Centre VICUS.

L’Annabel Vidal va exposar amb paraules planeres , el conflicte que tenim amb els nostres cossos, que sempre volen ser d’una altra manera i no ens agrada el que la nostra genètica  ens ha  transmès.

Menjar, si, és clar, però amb mesura i entenent perquè ho fem; amb lentitud per deixar que el nostre organisme tingui temps de dir-nos PROU, i no utilitzar el menjar per resoldre els nostres conflictes personals.

Els aliments són l’energia que ens mou, per tant , cada un de nosaltres sap quins i quants li calen per tenir el cos jove, fort i saludable.

Menjar bé , és tot un art... però cal fer-ho a consciència.


S'OBREN LES INSCRIPCIONS A L'ESCOLA DE MÚSICA DE LES GARRIGUES 16 de maig de 2018
L'escola de Música de les Garrigues informa que del 21 de maig al 1 de juny comença el període d'inscripcions.

Si tens interés en la música i t'hi vols apuntar ara és el moment!!

Podeu passar per l'ajuntament a recollir el document d'inscripció o te'l pots descarregar d'aquesta noticia.


xerrada: PANDA RAID VENIM D'ARBECA 2018 14 de maig de 2018
Divendres l'equip participant al Panda Raid 2018: Venim d'Arbeca, van fer una xerrada explicant les anècdotes i els detalls de la seva participació al rally.
Amb un ambient com si estiguèssim  en una haima del Marroc, els conferenciants van respondre totes les qüestions i van explicar tots els secrets de l'aventura entre pastes i tassetes de té per a tots els assistents.
QUATRE ARBEQUINES ENTRE LES GUANAYADORES DEL CERTAMEN LITERARI DE LES GARRIGUES 14 de maig de 2018
Quatre joves arbequines han estat guanyadores en el Certament Literari de Les Garrigues.
L'entrega de premis va tenir lloc, ahir al  matí, a la Pobla de Cérvoles.

 En la 2a categoria (alumnes de 5è i 6è de primària), la guanyadora del tercer premi ha estat l'ARIADNA CORTECANS SAFONT.

En la 3a categoria (alumnes de 1r i 2n d'ESO), la MARIONA PERERA RIBERA s'ha endut el tercer premi, i l'ANNA CAPDEVILA, un accèssit.

En la 4a categoria (alumnes de 3r i 4t d'ESO), el primer premi se l'ha endut la GEMMA SANS FERRER.

Enhorabona a totes i us animem a seguir escrivint!
VINC VOLANT 14 de maig de 2018

Aquest dissabte  al vespre, un centenar de persones es van reunir a la sala d’Actes de l’Abadia , per disfrutar d’una funció de teatre que va fer les delícies de tots els assistents.

Malgrat la tempesta de pluja , llamps i trons que va iniciar-se poc abans del començament, la gent va sortir de casa per poder passar una bona estona.

L’obra, que només comptava amb tres personatges dalt de l’escenari, va complementar-se amb personatges absents, de viatge, i trucades  telefòniques amb moltes males notícies, tot plegat amb la participació activa del públic assistent que va provocar rialles i comentaris prou xocants per part dels assistents , que van complementar amb escreix el guió de  l’obra “VINC VOLANT” de la formació teatral Xaos teatre de Lleida.

La Primavera Cultural , amb aquest acte, dona per acabada la programació que s’havia, previst per tres mesos, tot i això la vida cultural de la nostra vila continua ben activa i amb moltes sorpreses. 


Les matemàtiques també són divertides 7 de maig de 2018

Les matemàtiques també són divertides L’institut Gili i Gaya i la Seu Vella acullen la final catalana del Fem Matemàtiques

Hi participen 71 alumnes de tot Catalunya, setze de la província, i tres dels quals aniran a l’olimpíada estatal.  ARBECA  i l’escola ALBIRKA hi van tenir la seva representació  amb Marc Sans Navés,  que va quedar el primer classificat a sisè de Primària,

L’institut Gili i Gaya va acollir aquesta  final catalana del Fem Matemàtiques, l’última fase d’una competició que s’ha fet a tot Catalunya i que va congregar els millors estudiants d’aquest camp de sisè de Primària, primer i segon d’ESO. Aquesta fase final, organitzada per l’Associació d’Ensenyants de Matemàtiques de Lleida (Lleimat), la Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (Feemcat) i el mateix Gili i Gaya, no busca la competició, sinó educació i diversió. “L’objectiu d’aquesta competició és divertir-nos i aprendre practicant matemàtiques, això és el primordial”.

Més d’11.000 alumnes van participar en les fases eliminatòries d’aquesta competició, però ahir només quedaven 71 elegits, 16 dels quals de la província de Lleida. “Aquí tenim l’elit, els millors estudiants de matemàtiques de Catalunya i els tres millors de sisè de Primària i segon de l’ESO aniran a les olimpíades estatals de Melilla i València respectivament representant Catalunya.

Tenim representació lleidatana amb alumnes de Balaguer, Almacelles, Tàrrega o Lleida”, va apuntar Folguera. La jornada matemàtica es va dividir en diverses parts. Primer, els alumnes van fer una prova escrita. “Aquesta és la més important per decidir qui passa a l’olimpíada estatal”, va determinar Folguera .Les matemàtiques també són divertides, i per això es van realitzar proves per equips , sempre amb les matemàtiques com a fil conductor.

Amb la Seu Vella de fons i les matemàtiques com a protagonistes va concloure la fase final de la competició. Un esdeveniment que va demostrar una vegada més que les matemàtiques són i poden ser divertides a més de didàctiques.


L'Associació de Dones continua amb la seva màxima d'organitzar activitats i despertar interessos. 7 de maig de 2018
Les dones de l'Olivera i totes les arbequines interessades, van poder gaudir aquest passat divendres de la Sònia Morell, de les paraules i els recursos que va posar a l'abast de totes les assistents a la  xerrada- col·loqui que ens va oferir, amb el tema de fons "Sedueix-te. Coneix com ets i els recursos que tens a les teves mans" .

La Sònia Morell es Assessora Personal, i el seu currículum laboral i de treball continuat assessorant homes i dones en la millora del seu aspecte personal , li donen l'experiència suficient com per poder escoltar els seus consells i aplicar-los , si escau, al nostre dia a  dia.

La sala va omplir-se de gom a gom i la xerrada va ser molt participativa per part de les persones assistents, cosa que va demostrar l'interès que va despertar el tema.

L'Associació de Dones l'Olivera Arbequina, organitzadora de l'acte, va sentir-se satisfeta per l'acollida i espera que  totes les activitats que anirà proposant al llarg de l'any obtinguin la mateixa resposta que amb aquesta s'ha aconseguit.

LA COL·LECCIÓ "TEMPS DE GUERRA" A LA VANGUARDIA 2 de maig de 2018
La col·lecció Temps de Guerra, noticia a la Vanguardia
La Vanguardia

LES GARRIGUES EN FLOR 1 de maig de 2018
Torna de nou el concurs "Les Garrigues en flor", un concurs per tal de millorar la imatge dels pobles de les Garrigues i així embellir els nostres pobles i augmentar la qualitat de vida i l'atractiu turístic.

Animeu-vos i fem dels nostres pobles un aspi amb un entorn millor, agradable i ben bonic.

Som-hi!!

Per a més informació:
Les Garrigues en flor

Gaudí i la Sagrada Família 30 d'abril de 2018

El passat divendres , dins els actes de la Primavera Cultural vam poder compartir les vivències i experiència acumulada al llarg dels anys de l’arquitecte i gaudinòfil  José Manuel  Almuzara Pérez.

El Sr. Almuzara va demostrar ser un enamorat i gran coneixedor de l’Arquitecte Antoni Gaudí i el seu llegat arquitectònic; va esplaiar-se molt especialment en la seva obra més coneguda a nivell mundial , la Basílica de la Sagrada família.

El públic assistent a aquesta xerrada va redescobrir el personatge i el monument, fent les delícies , escoltant la dissertació del ponent , de tots els enamorats de l’obra de l’Arquitecte gaudí.
Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits