Ajuntament d'Arbeca
29 d'abril de 2017
max: 19°C
min: 9°C


Notícies mida del text -a +a

PRIMAVERA CULTURAL: Creació i potenciació de l'empresa 28 d'abril de 2017
Ahir va tenir lloc dins els actes de la primavera cultural, una xerrada sobre la Creació i Potenciació de l'empresa a càrrec del CEEI (Centre Europeu d'Empreses Innovadores de la Diputació de Lleida )
El Salvador Pifarré, tècnic assessor del CEEI, ens va fer un explicació molt interacitva, amb exemples reals sobre la potenciació de l'empresa i del negoci, i va oferir a tots els empresaris assistents a la xerrada el servei del CEEi per a qualsevol assessorament referent al seu negoci o projecte empresarial.

Sant Jordi , llibres , poemes i vins 26 d'abril de 2017
El passat diumenge, 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, Arbeca també va sortir al carrer per celebrar la festa.

La Plaça de la Unió republicana va ser un any més el lloc de trobada, on es van celebrar tot un seguit d'actes per commemorar aquest dia tant especial .

l'Agrupació Sardanista ARBECA NOSTRA va preparar un esmorzar a base de xocolata desfeta, que la gent va degustar i agrair. Es van ballar sardanes.
A les 12 del migdia es va fer públic el veredicte del Jurat de la XXXV ena. Mostra de Creacions Literàries , amb la corresponent entrega de premis als guanyadors d'aquesta edició, informant a tots els assistents que el proper any es publicaran les obres dels anys 2016 i 2017.

Tot seguit el grup CASSIGALLS , ens van ofertar un recital de poemes , dites i històries relacionades amb el món del vi. aquest acte va estar amanit amb tastos de vi del Celler VINYA els VILARS i de de la cooperativa TRES CADIRES, que com van dir molt bé els seus productors de Vi de Nous , és la 2ª Cooperativa d'Arbeca.

La Diada es va omplir de roses i llibres com ja és tradicional, tot acompanyat d'un dia radiant! 

PRIMAVERA CULTURAL: Presentació del llibre "Quixot per Terres de parla catalana"" 26 d'abril de 2017
Dissabte va tenir lloc la presentació del llibre de "La guia del Quixor en teres de parla catalana" a càrrec de l'editorial Apostroph.
Amb una explicació dinàmica i distesa l'Annabel i l'alexandra ens presentaren aquesta exel.lent guia.

PRIMAVERA CULTURAL: xerrada amb 22 d'abril de 2017
Ahir va tenir lloc dins la primavera cultural, una xerrada fantàstica,feta amb senzillesa, humilitat i carregada de molt bons consells esportius i vitals.
En Quim  va parlat dels recursos mentals per afrontar una prova de llarga distància, explicant amb exemples viscuts, en que va aprendre el que s'ha de fer i d'altres en que va aprendre just al contrari. Explicant la coneguda teoria de que es 80% cap i 20% cos, desengrunant que els mecanismes que  hi fan arribar.
Una xerrada molt recomanable que ens va deixar als assitents una visió dels reptes extraordinària, una visió positiva i reflexiva davant dels reptes vitals.

Per conéixer més detaals del seus reptes podeu consultar la seva web: www.ultraquim.net

Una bella competició amb un final trist. 12 d'abril de 2017

Un article  de l’Emili Junyent, Arqueòleg i Catedràtic de  Prehistòria a la UDL

Monument favorit dels catalans
Una bella competició amb un final trist, molt trist

Ha estat bonic arribar fins aquí, tant, que de cap manera mereixíem acabar d’aquesta forma. Aquests dies hem repetit que acabés com acabés, pagaria la pena, però, ben cert, que no imaginàvem aquest desenllaç.

Verificats els vots, segons l’organització, 1676, emesos des de 200 adreces fraudulentes creades amb un robot, han estat invalidats a la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca i el resultat final donat per bo és de 54832 a 53244 a favor del Castell de Cardona.

Diré el que penso amb la informació que tinc i no tornaré a obrir la boca. No m’interessa el mal rotllo, ni perdedor ni guanyador.

Tothom, jo el primer, s’ha pres massa en serio el que –dèiem- era un joc, no pel tema, que no ho és: la identificació i estima pel nostre patrimoni, sinó pel sistema de votació. Al final ha resultat no ser tan innocent, perquè animava a estirar més el braç que la màniga. Reconec que la remuntada de l’altra nit no l’entenia, però l’esforç entusiasta i la fe de tanta gent em feia crèdul. La remuntada d’aquest matí del Castell de Cardona és igual d’increïble; aquí tothom està fent tot el que pot, vorejant o traspassant límits, pensava mentre els segons corrien lentament...

Crec que a l’organització, el Concurs se li ha escapat de les mans i és la principal responsable. Descobrir, Sapiens i qui sigui entendran, ara, que amb els sentiments de la gent no s’hi juga. Tot ha estat molt irregular. Ara, tard, rectifiquen i incorporen un captcha (no sóc un robot) per determinar quan l’usuari no és humà; de fet, existia un marge d’indefinició; tot i repugnar fer-ho, les normes et deien 1 vot cada hora, no com ho havies de fer o com no podies fer-ho. La recuperació d’aquest matí també, mireu pantalles i resultats, era impossible, dos cents vots a dos minuts. I sense verificar els vots, en la web del Monument favorit dels catalans, a les 12 hores, tancada la votació, ja es produïa el canvi de posició en els fotografies, ocupant el lloc guanyador el Castell de Cardona.

Podem estar contents de la força col·lectiva demostrada i de l’enorme suport aconseguit. I cal agrair-ho, gràcies. I als cardonins i les cardonines..., doncs, felicitats..., s’estimen tant el seu Castell com nosaltres la Fortalesa dels Vilars.


L'Esbart balla la Moixiganga 11 d'abril de 2017
Un any més, l'Esbart Dansaire d'Arbeca, ha triat l'escenari de l'Església Parroquial d'Arbeca per representar la dansa coreografiada de la Moixiganga, que representa la passió, Mort i Resurecció del Nostre Senyor Jesucrist.

El públic assitsent va tornar a emocionar-se amb la sobrietat d'aquest petit espectacle, en el que es va interpretar també, la Dansa de Vetllatori.

L'Esbart, encara que amb mancances de personal, continua amb l'esforç de portar a terme aquesta activitat any rere any; i l'assistència del nombrós públic que segueix amb respecte les evolucions dels dansaires i els aplaudiments que inunden l'estança fa que sentim ben orgullosos de la feina que fan.


La Fortalesa de Vilars obté una puntuació excel·lent 54.912 vots 11 d'abril de 2017
Des d'aquest espai volem agrair a tots els arbequins , garriguencs i amics, el suport que s’ha donat en la fase de 8ens de final a La Fortalesa de Vilars, en el concurs EL MONUMENT FAVORIT DELS CATALANS, en el que competíem amb l’imponent castell de Cardona.

A les 12 en punt d’aquest matí, moment en que s’ha acabat el temps de votació, la FORTALESA DELS VILARS D’ARBECA havia aconseguit 54.912 vots. Amb aquesta xifra comptem passar a 4arts de final , fase en la que esperem que ens tornareu a fer suport.
CAMINADA PEL MONT ROIG del Club Ciclista 10 d'abril de 2017
Ahir, el club ciclista, va organitzar una caminada pel Mont Roig.

Era una ruta circular de 15 Km, desnivell positiu +950,  amb una durada de la caminada es de 3 a 4 hores aproximadament la dificultat moderada.

Van sortir d'Arbeca amb cotxes particulars a les 07:30 del matí.

Tots els participants vam acabar contents i satisfets amb la caminada.


El procés de dol. tornar a riure després de la pèrdua d'un ser estimat. 10 d'abril de 2017
Divendres la nostra població, dins la primavera cultural, va acollir una xerrada sobre el porcés del dol a càrrec del Dr en psicologia Xavier Muñoz, expert en el procés de dol.
El Dr. Muñoz va parlar obertament i amb un respecte exquisit sobre aquest porcés, en ocasions tabú, ccomplicat, i en qual, en moltes ocasions no sabem què dir ni com afrontar-lo.

Una xerrada molt interessant.

Pinzellades de Roig 10 d'abril de 2017
Dissabte a la nit, recital poètic sobre Montserrat Roig a càrrec de Jaume Calatayud i Vicente Monera.
Com sempre amb una interpretació d'alt nivell, sense deixar indiferent a ningú, amb una delicadesa i bon fer.
Monera i Calatayud van fer les delicies del públic assitent, i van fer un exhautiu repas per la intensa biografia de Montserrat Roig, un dona compormesa amb la societat actual.

Ajuntament d'Arbeca - 973 160 008 - Plaça Generalitat, 3 - Codi Postal 25140
Contacte - Mapa web - Nota legal - Crèdits